Kalevankatu 34 toimistoremontti

Toimistotilan päivitys 1860-luvulta nykyaikaan

Kalevankatu 34 Helsingissä on rakennettu 1860-luvulla. Se on nähnyt elämää Venäjän Tsaarin ajasta näihin päiviin asti. Historiallinen perspektiivi on huikea. Jos talot osaisivat puhua, tällä talolla olisi monta tarinaa kerrottavana.
Talo on ollut viime vuosikymmenet toimistokäytössä. Kolmatta kerrosta on korjattu ja remontoitu aikojen saatossa useita kertoja. Tämänkertainen remontti on perusteellinen. WC-tilat päivitetään nykypäivän vaatimusten tasolle ja muut tilat kunnostetaan talon luonnetta kunnostaen. Museoviraston suojelus antoi lisähaastetta remontille. Lattiat pyrittiin säilyttämään ja kunnostamaan vahvat lattialaudat entiseen loistoonsa. Seinissä annettiin sen ajan rakennustapa ja epätasaisuudet näkyä. Vapaasti rapatut seinät ovat luonteenomaisia sen aikaiselle rakennustavalle.
Kolmannessa kerroksessa suurimmassa salissa säilytettiin yksi kaakeliuuni. Ikkunat vaihdettiin uusiin, alkuperäisen mallin mukaan tehtyihin. Tämän ikäisen talon remontointi tuo aina yllätyksiä. Vasta lattioita ja rakenteita purkamalla nähtiin, missä kunnossa ne olivat. Remontin aikana täytyi pitää monta tuumaustaukoa ja etsiä kulloiseenkin haasteeseen vanhaa kunnioittava, kestävä ratkaisu.

Suurimman salin alkuperäiset lattiat on hiottu ja lakattu sekä vauriot korjattu. Lattialankut ovat leveät ja erityisen jykevää tekoa.

Vanha talo tuottaa aina yllätyksiä. VH-Talot Oy sopi asiakkaan kanssa turvallisen kokonaisurakan, jonka puitteissa projekti saatiin onnistuneesti valmiiksi aikataulussa ja tehdyn tarjouksen raameissa.